Wednesday, October 10, 2012

Szoval ott kezdenem, hogy nem mocsar, hanem lap. Ezek a turak maganteruleten folynak. Megveszik a lapos teruletet es minden allatra kiad a hatosag egy engedelyt, hogy gondozhatjak stb. Eleg erdekes. Mi egy nagyon kicsi helyen voltunk, ahol mint kiderult nem lovik ki a nagyobb alligatorokat. Volt sok cica a kis taborhelyen, allitolag szertik a pulykahust elcsorni a krokik elol. Tobb, mint masfel oras volt a hajout, nagyon sokat meselt a vezeto, aminek lehet, hogy a fele nem igaz, a masik felet meg a tajszolasa miatt nem ertettuk. A krokik a pavlovi modszernek koszonhetoen a kis hajo motorjanak hangjara, vagy a ficko hivasara elojonnek. Volt ket mosomedve csalad is,akiknek pillecukrot dobalt, milyen egeszseges :-) Nagyon cukik, azert megis mas egy safari, mint egy allatkert. Sok gyonyoru madar is volt, de oket nehez fotozni, mert nincsenek betanitva es elszallnak :-)

Ja es elokapott egy nagy tarolobol egy harom eves (40 centi) hosszu kis krokit demonstralva a novekedesi sebesseget. Korbeadta, hat nem mindenki fogta meg, de mondom ilyen lehetoseg nincs sok az eletben. Langyos es szaraz volt :-) . Megtudtuk, hogy ha nagyon hideg van akkor le tudja lassitani a keringeset es emeszteset, ugy, hogy orankent egyet dobban a szive, nem gyenge... Ja voltak napozo teknosok is itt-ott

Visszaautoztunk a varosba es elmentunk egy szoborkertbe, amit a hazigazda ajanlott nagyon kitartoan. Tenyleg szep volt, es nagyon jol volt kialakitva a kornyezet hozza, a novenyzet, tiszta zen erzes volt. Rodin, Magritte es sok ismertlen muvesz a vilag minden tajarol. Beautoztunk a varosba megint a Francia Negyedbe, azzal a tervvel ugye, hogy az este sokaig hallgatunk jo zenet. Vegig setaltunk a Royal streeten, ahol galeriak sorakoztak, sok kulonleges, jopofa dolgot lattunk, vettunk egy posztert vasarfiakent, az eredetik nagyon dragak voltak. Atsetaltunk a szomszedos negyedbe, a Marignybe es az elso szimpatikus helyen megvacsiztunk, ami mint kiderult a varos legjobb kozel-keleti kis etkezdeje. Istenit ettunk minden elismeresunk a Hummus Pointnak Budapesten, de van meg mit tanulniak, igaz pont a humusz itt nem volt olyan izes, viszont minden mas mennyei volt.

Tovabb setaltunk az utcan es mar a masodik klubbol nagyon bizalomgerjeszto zene hallatszott ki, illetve az ajto mindenhol nyitva van es be lehet szagolni es megnezni, hogy tetszik a hely. Nem voltak sokan, de beultunk a barpulthoz, de a szinpad fele fordulva,ami szemben volt.
A haromtagu zenekar foleg bluest jatszott. Nagyon jol. Aztan jott a kovetkezo banda es meg az elozo jatszott, amikor el kezdtek behordani az ujak a cuccokat, na akkor mar lattam, hogy ez jo lesz, mert a ficko, akirol rogton megmondtam, hogy basszusgitaros ugy nezet ki, mint Presse Gabor, csak kopasz volt es fekete, de ugyanolyan kerek volt a szemuvege es bigyesztette az also ajkat :-)

Na ezek iszonyu allatok voltak. Az enekesno a koncert kozepen ledobta a szokesbarna parokajat es rovid, narancssarga hajat villantott. Orult jo volt. Jatszotta sajat dalokat, Led Zeppelint, Annie Lenoxot, ja es a no Alanis Morrisettel enekelt be acapella, csak neztem. :-) Enekeltettek, tancoltattak, megunnepeltunk egy texasi part, akik a 30. hazassagi evfordujokutak jottek ide unnepelni. A vegere osszehavekodtunk az enekesnovel es olelessel, puszival buxsusztunk,mert eppen nem enekelt :-) Sosem felejtjuk el. Reggel irtam a Facebook oldalukra,hogy jojjenek Europaba turnezni.
Ejfelkor jottunkel, muszaj volt.

Most uton vagyunk Montgomerybe, Alabama fovarosaba. Reggel elbucsuztunk a vendeglatonktol. Herb adott nekunk egy Mardi Gras elotti Zulu fesztivalos aranyra festett kokusz golyot valami disszel. Nem tudom, hogy mindenkinek ad e es be van tarazva a szekrenyebe, de nagyon kedves gesztus volt Tole.

1 comment:

  1. Hékás-békás...és a képek? Vagy ne legyek telhetetlen? :D

    ReplyDelete