Tuesday, October 9, 2012

Megirom a megirnivalot :-)

Szoval tegnap kicsit kevesebb inger ertminket, de ezt az iramot ugy is nehez lenne kovetni. Kicsit keson jottunk ra, hogy a tomegkozlekedes hasznalhatatlan. Az egyetlen elonye, hogy nagyon olcso, egy napijegy $3, viszont nem jar a busz. Az elso amire felszalltunk ppnt jott, na de aztan az atszallasnal... Megneztuk a megalloban a papirost es volt egy tablazat az atlag varakozasi idokkel jarat szerint. Nem viccelek, egy darab nem volt 20 percen belul. Kicsit durva. Este azt mondta a vendeglatonk, hogy a 60-70es evekben meg remek volt a NORTA es a legolcsobb volt az orszagban nagyvaroshoz kepest, aztan gyors hanyattlasba kezdett. Igy elindultunk a folyo fele gyalog. Hmmm na most igy atszelni a kulonbozo keruleteket itt, hat az mindent elarul, hogy nem fenykepeztunk... Jo kis lepukkant kornyek, pedig fouton mentunk, aztan kicsit jobb lett, de aztan megint kicsit erosebb lett a tulelo osztonunk igy letelepedtunk egy buszmegalloba es kb husz perc alatt jott is a busz, az mondjuk biztato volt, hogy a feloras oda setalas alatt nem ment el mellettunk a busz :-). Aztan leertunk a Gerden Districtbe, es egy bevasarlo utcan setaltunk eloszor, de rogton meglattunk ebedlesre alkalmas helyet, tele volt, jo kis zene hallatszott ki, ugyhogy beultunk Slim Goodies a neve. Hagyomanyos helyi reggelit adnak. Az etlap felet nem ertettuk, olyan szlenggel irtak korul jopofan a dolgokat :-) En rantottat ettem feta sajttal es spenottal,  teljes kiorlesu toast volt hozza. zoli pedig valami nagyon rondan kinezo valamit babbal, sajtal, hagymaval, szerintem reszelt krumpli is volt benne es rajta ket lagy tojas, szoval izmos volt, nna. A falon polaroid fenykepek a vendgekrol, sok gyerekkel, bekeretezett koncertplakatokkal :-).

Setalgattunk a villanegyedben, aztan felszalltunk egy villamospotlora es a belvaros fele vettuk az iranyt, hogy elmenjunk az Ogden deli muveszetek muzeumaba. Az 1800-as evektol napjainkig voltak latnivalok, festmenyek es fenykepek. Nagyon erdekes volt. Az biztos, hogy masok voltak itt a temak, mint Europaban...

Megint a folyo melle ertunk es atsetaltunk egy parkon, ahol volt egy Holocaust emlekmu es egy szobor a bevandorlok tiszteletere is, rovid tortenetek voltak a talpara vesve. (Woldenberg Park). Vacsora es zene volt a kovetkezo cel. Az elozo nap mar elsetaltunk egy latszolag frekventalt hely elott, de most meg is alltunk, mert annyira isteni zene volt a teraszon, hogy itt le kellett ulnunk :-). Klasszikus jazz band, pont amire vagytunk. En Bananos Daiqirit kertem ebbe bele turmixolnak egy-ket banant es ha jo tudom rumot adnak hozza, jegkasa volt, de szazszor jobb, mint a tegnapi. Szuper finom volt. En megkostoltam egy helyi etelt, a gumbot, ami egy egytaletel zoldsegekkel, rakfarokkal, cajun fuszerezessel es a tetejen natur rizs van, finom volt, de valahogy olyan tyukhusleves kocka ize volt :-) nem tudom, hogy ez ilyen-e vagy csak ez volt ilyen :-), azert elfogyott. Zoli tesztat evett,amin helyi fuszerezesu rakocskak voltak es csirkemell, az is elfogyott. Ott voltunk bo orat, es ez alatt az ido alatt csak mi dobaltuk az egy dollarosokat. Ugyanis, az etem nem fizet a zenekarnak es ki is van irva, hogy borravaloert jatszanak, mondjuk azert szinte vegig jatszottak, amig ott vagyunk, de nem igaz, hogy egy-egy dollart nem tudnak az emberek bealdozni, vegulis ez olyan mintha koncerten lennenek, csak kozben tortenetesen esznek is.

Aztan tovabb setaltunk es par sarokra megint volt elozene, ez blues volt, es az utcarol hallgattuk egy kicsit, en eleg faradt voltam, Zoli meg ezt latva nem merte megkerdzni, hogy bemennenk e, pedig meg tancoltam is ratamaszkodva, szoval nem aludtam volna ott el rogton a jardaszegelyen. Na majd mmaa... Mondjuk az szerencse, hogy itt nem ejfelkor kezdodik az elet, hanem 7-8korul, mar lehet jo kis zenet hallgatni. Mikor visszaertunk, mig Zoli tusolt en hallottam, hogy a tulaj lejon a lakasabol a garazsba es kimentem hozza dumalni, egy reszt megkoszonni az ellatmanyt, mert Szombaton elfelejtett boltba menni, nagyon munkalkodott es igy vasrnap este gyumolcs vart az asztalon ket almas taska a konyha pulton, a hutoben egy tej, fel sargadinnye eperrel toltve es ilyen teljes kirolesu muffin, amit meg kell kicsit piritani, es tojashoz szoktak enni, mi csak megkejnuk vajjal :-)
Felhivott magahoz, hogy adjon valami kupont az egyik ettemrembe. A lakasa (is) eszmeletlen, olyan, mint egy muzeum. Mondjuk no nincs a haznal az tuti, mert a hatalmas etkezo asztala tele volt mindennel. Tele volt a fala kepekkel, mutargyak, regi butorok, dide szag volt a lakasban :-) Invitalt, hogy uljek le es jol elbeszelgettunk, kerdezte merr voltunk, es mik a tervek. Aztan meselt a varos keletkezesrol, es Katrinarol, vagyis arrol, hogy ez bizony nem egy temeszeti katasztrofa volt... Mondjuk errol mar olvastam es lehet, hogy igaz... Arrol van szo, hogy az egesz varos vizes, olyan, mint Amsterdam, csakhogy itt meg mindig nem tanultak meg a vizzel elni es kuzdenek ellene, gatakkal mindenfele cuccal (nem vagyok mernok) es ez hosszutavon csak vesztes csata lehet, a hurrikan lesujtas utan egy ket nappal nem volt semmi gond es aztan atszakadt egy gat, ami sokak szerint egyertelmuen embei mulasztas miatt tortent... Politizaltunk, nagyon szeretne, ha Obama folytatna, amit elkezdett. Elmeselte, hogy Roomney tiszta rojeh, mivel Massachussetsben, ahol kormanyzott, nehany eve tok ugyanazt az egeszsegugyi rendszert bevezette, amit most Obama szeretne (ObamaCare), ez ami miatt most Barackot O leszocialistazza. Es azzal vedekezik, a hulyeje, hogy amit az O allamaban meg lehet csinalni azt nem lehet rahuzni egy egesz nemzetre... hat kosz. Aki tudja nezze meg azt a Michael Moore filmet, ami az eu rendszerrol szol, hatasvadasz persze, ahogy az tole megszokott, de amit bemutat, az mind igaz. A film cime Sicko, szerintem biztosan van hozza magyar felirat. Az a poen benne, hogy nem azokrol szol, akiknek nincs biztositasa, mert az tiszta sor, hanem, hogy azok mit szenvednek, ha valami nyuguk van, akiknek van biztositasa. Eleg perverz egy rendszer az biztos.

Nemsokara induldunk mocsar turara, kis setahajoval, hatha Zoli megszereti a nagyszaju pikkelyeseket. Ide autoval megyunk, de aztan a varosba menet se fogjuk elobb letenni az autot az egyszer biztos.

No comments:

Post a Comment